Vores arbejde

Hvad er Gestus Nord?
Gestus Nord blev stiftet i Aalborg i den 5. marts  2013. Vi gør det hele lidt anderledes end det vi normalt forbinder med velgørende foreninger. Foreningen er nemlig stiftet af og bredt funderet i det nordjyske erhvervsliv. Som navnet antyder, er det netop vores hensigt og formål, at yde en ’gestus’ til de nordjyske børnefamilier som har mindst og mangler mest, hvilket gælder både par og enlige forældre.

Hvad kan Gestus Nord ansøges om?
Skulle du og jeres familie have behov for en håndsrækning i en svær tid er der forskellige former for støtte/hjælp som Gestus Nord kan bidrage med. Målgruppen for Gestus Nords hjælpearbejde er trængte børnefamilier, som er bosat i Nordjylland og som har hjemmeboende børn i alderen 0-17 år. Du skal som ansøger dog være opmærksom på, at Gestus Nord forventer, at få flere ansøgninger, end der er midler til at honorere. Derfor har du desværre ingen garanti for, at din ansøgning imødekommes - også selvom, at du opfylder alle kriterier. Alle ansøgninger behandles løbende, dog er visse støtteområder sæsonbestemt, og har specielle ansøgningsfrister – for eksempel julehjælp og konfirmationshjælp.
Vi får mange ansøgninger, og har desværre ikke mulighed for, at give svar ved afslag. Det betyder, at de der får hjælp/støtte får direkte besked enten via mail eller pr. telefon. Får du ikke besked, skal du betragte dette som et afslag.

Pt. udbyder Gestus Nord følgende former for støtte/hjælp:

Akuthjælp – løbende ansøgning

Tøjpakker og legetøj i form af doneret brugte effekter – løbende ansøgning

Konfirmationshjælp – fast ansøgningsperiode

Julehjælp – fast ansøgningsperiode

Økonomisk vejledning og/eller juridisk bistand – løbende ansøgning

PC hjælp i form af doneret brugte laptops og/eller tablets – løbende ansøgning

Oplevelsesturer igennem Gestus Kids for børn i alderen 6-12 år – løbende ansøgning


Såfremt at Gestus Nord kan imødekomme din/jeres ansøgning skal den tildelte støtte afhentes i Aalborg.

Til alle former for ansøgninger om støtte med undtagelse af konfirmationshjælp og julehjælp bedes du benytte vores ansøgningsskema som du finder her.

Opfylder dine børn kriterierne og ønsker du, at dine børn skal være en del af Gestus Kids kan du kontakte dem her.

Bag om Gestus Nord
Bag Gestus Nord står en række erhvervsfolk i Aalborg. Vi har en fælles idé og et brændende ønske om at yde en indsats for de svageste i vores egen landsdel ...give lidt igen, og ikke mindst yde velgørenhed på en anden måde, end vi traditionelt kender velgørenhed. Vi har ingen intentioner om at privatisere diverse offentlige ydelser eller konkurrere med andre organisationer, der yder en flot indsats på landsplan, men har tænkt os at gribe sagen anderledes an. Vi har tænkt os at skyde litervis af hjerteblod i projektet, og håber du har lyst til at deltage.

Hvorfor Gestus Nord?
Den øgede fattigdom blandt børnefamilier kan også mærkes i det nordjyske. Det er for eksempel ikke alle familier, som kan finde midler til at fejre ganske almindelige højtider eller store begivenheder i deres børns liv. Nyt tøj, forbrugsgoder og fritidsaktiviteter som mange af børnenes jævnaldrende kammerater tager for givet, bliver nedprioriteret eller helt sparet væk. Det gør, at børnene konstant er i risiko for eksempelvis, at blive set ned på, holdt udenfor eller udsat for mobning, fordi de skiller sig ud. Børn har ikke selv indflydelse på den situation, der har gjort, at forældrene er hårdt økonomisk ramt, sygdomsmæssigt eller på anden måde har det svært. Derfor bløder vores hjerter for børnefamilierne i Nordjylland.

Arrangementer hen over året
Ud over midler fra sponsorer og fonde, planlægger foreningen hen over året en række arrangementer.
Et Gestus-arrangement kan være henvendt til sponsorer og erhvervspartnere, og have det formål at samle penge ind til velgørenhedsarbejdet.
Det kan også være henvendt til bidragsmodtagere, og have det formål at hjælpe.  Det kan for eksempel være en sjov sommerdag for børnene eller julearrangement for både store og små.

Gestus Kids
For nogle børn er hver dag en kamp. Måske har deres forældre ikke ressourcer til, at give dem en almindelig opvækst, som andre børn. Måske kommer de fra en kærlig familie, men har ikke har økonomiske midler til, at give deres børn oplevelsesture. Gestus Kids primære formål er, at skabe sjove og gode oplevelser i trygge rammer for udsatte nordjyske børn i alderen 7-13 år.

Gestus Event
Gestus Event består af et team af engagerede mennesker, der er klar til, at løse enhver arbejdsopgaver for, at din event eller dit arrangement kan blive en god oplevelse for dine gæster, deltagere eller publikum. Eventteamet kan bl.a. løse opgaver såsom servering, bar, madlavning, garderobe, vejvisere, brandvagter etc. Når du hyrer event­teamet, er du med til at støtte Gestus´ velgørende arbejde i Nordjylland.

Du kan hjælpe
Økonomien baseres på partnerskaber i det nordjyske erhvervsliv, hvor vi for relativt få midler kan gøre en forskel. Til gengæld for partnerskab får du mulighed for at netværke med nordjyske erhvervsfolk.
Som partner i Gestus Nord, støtter du op om socialt velgørende arbejde i dit nærmiljø. Du får mulighed for at deltage i foreningens arrangementer, og kan hver gang tage noget med dig hjem - enten i form af oplevelser, ny viden eller større netværk. Som partner i Gestus Nord kan du eller din virksomhed blive en del af en velgørenhedsorganisation, som er fleksibel, handlekraftig og nærværende - kort sagt tættere på.
Støtte til Gestus Nord kan bestå af penge, materiel, tjenester eller arbejdskraft.
 
Med hjertet på rette sted
Når du støtter Gestus Nord, kan du være sikker på at ingen af dine penge går til dyre lønninger. Alle os som er involveret i Gestus Nord, bidrager med vores arbejdskraft 100% frivilligt og ulønnet. Det er hjertet, der driver værket og et brændende ønske og fælles standpunkt om, at yde en indsats for de svageste i vores region. Du kan være sikker på, at din støtte bliver i Nordjylland, at dine penge er tiltrængt, og at de bliver værdsat.