Vores arbejde

Hvad er Gestus?

Gestus blev stiftet i Aalborg i den 5. marts  2013. Vi gør det hele lidt anderledes end det vi normalt forbinder med velgørende foreninger. Foreningen er nemlig stiftet af og bredt funderet i det nordjyske erhvervsliv. Som navnet antyder, er det netop vores hensigt og formål, at yde en ’gestus’ til de nordjyske børnefamilier som har mindst og mangler mest, hvilket gælder både par og enlige forældre.

 

Hvad kan Gestus ansøges om?

Skulle du og jeres familie have behov for en håndsrækning i en svær tid er der forskellige former for støtte/hjælp som Gestus kan bidrage med. Målgruppen for Gestus hjælpearbejde er trængte børnefamilier, hvilket gælder både par og enlige forældre som er bosat i Nordjylland og som har hjemmeboende børn i alderen til og med 17 år. Du skal som ansøger dog være opmærksom på, at Gestus forventer, at få flere ansøgninger, end der er midler til at honorere. Derfor har du desværre ingen garanti for, at din ansøgning imødekommes - også selvom, at du opfylder alle kriterier. Alle ansøgninger behandles løbende, dog er visse støtteområder sæsonbestemt, og har specielle ansøgningsfrister – for eksempel julehjælpspakker og konfirmationshjælp.

Vi får mange ansøgninger, og har desværre ikke mulighed for, at give svar ved afslag. Det betyder, at de der får hjælp/støtte får direkte besked enten via brevpost, e-mail eller telefon. Får du ikke besked, skal du betragte dette som et afslag.

 

Pt. udbyder Gestus følgende former for støtte/hjælp:

Akuthjælp – løbende ansøgning

Tøjpakker og legetøj i form af doneret brugte effekter – løbende ansøgning

Konfirmationshjælp – fast ansøgningsperiode 1. februar til 1. marts

Julehjælpspakker – fast ansøgningsperiode 15. oktober til 1. december

Økonomisk vejledning og/eller juridisk bistand – løbende ansøgning.

PC hjælp i form af doneret brugte laptops – Udbydes når lager haves.

Oplevelsesturer igennem GestusKids for børn i alderen 6-12 år – løbende ansøgning.

 

Såfremt at Gestus kan imødekomme din/jeres ansøgning skal den tildelte støtte afhentes i Aalborg.

Til alle former for ansøgninger om støtte med undtagelse af tøjpakker, konfirmationstøj og legetøj bedes du benytte vores ansøgningsskema som du finder her.

Opfylder dine børn kriterierne og ønsker du, at dine børn skal være en del af GestusKids kan du kontakte dem her .

Se her hvordan du ansøger om tøjpakker, konfirmationstøj og legetøj af doneret brugte effekter.

 

Bag om Gestus

Bag Gestus står en række erhvervsfolk i Aalborg. Vi har en fælles idé og et brændende ønske om at yde en indsats for de svageste i vores egen landsdel ...give lidt igen, og ikke mindst yde velgørenhed på en anden måde, end vi traditionelt kender velgørenhed.
Vi har ingen intentioner om at privatisere diverse offentlige ydelser eller konkurrere med andre organisationer, der yder en flot indsats på landsplan, men har tænkt os at gribe sagen anderledes an.
Vi har tænkt os at skyde litervis af hjerteblod i projektet, og håber du har lyst til at deltage.

Hvorfor Gestus?
Den øgede fattigdom blandt børnefamilier kan også mærkes i det nordjyske. Det er for eksempel ikke alle familier, som kan finde midler til at fejre ganske almindelige højtider eller store begivenheder i deres børns liv. Nyt tøj, forbrugsgoder og fritidsaktiviteter som mange af børnenes jævnaldrende kammerater tager for givet, bliver nedprioriteret eller helt sparet væk. Det gør, at børnene konstant er i risiko for eksempelvis, at blive set ned på, holdt udenfor eller udsat for mobning, fordi de skiller sig ud. Børn har ikke selv indflydelse på den situation, der har gjort, at forældrene er hårdt økonomisk ramt, sygdomsmæssigt eller på anden måde har det svært.  Derfor bløder vores hjerter for børnefamilierne i Nordjylland.

Hvad gør vi i Gestus?
Gestus har til formål og som indsatsområde, at yde en ”gestus” til de nordjyske børnefamilier som har mindst og mangler mest, og give en håndsrækning i en svær tid. Hjælpen kan bestå af akut-hjælp af den ene eller anden art, hvis der pludselig er opstået en situation, der har vendt op og ned på familiens tilværelse. Gestus´ hjælp kan også bestå af hjælp i form af tøjpakker eller en håndsrækning til specielle lejligheder såsom juleaften og konfirmation. Ligeledes kan børnene få oplevelser igennem GestusKids.
I Gestus er det et fokusområde, at hjælpe børnefamilierne ud af den situation de står i - også på længere sigt. Det kan være i form af gældsrådgivning eller advokatbistand. Vi arbejder på den måde ud fra begrebet ”hjælp til selvhjælp”.

Arrangementer hen over året
Ud over midler fra sponsorer og fonde, planlægger foreningen hen over året en række arrangementer.
Et Gestus-arrangement kan være henvendt til sponsorer og erhvervspartnere, og have det formål at samle penge ind til velgørenhedsarbejdet. 

Det kan også være henvendt til bidragsmodtagere, og have det formål at hjælpe.  Det kan for eksempel være en sjov sommerdag for børnene eller julearrangement for både store og små.

GestusKIDS

For nogle børn er hver dag en kamp. Måske har deres forældre ikke ressourcer til, at give dem en almindelig opvækst, som andre børn. Måske kommer de fra en kærlig familie, men har ikke har økonomiske midler til, at give deres børn oplevelsesture. GestusKids primære formål er, at skabe sjove og gode oplevelser i trygge rammer for udsatte nordjyske børn i alderen 7-13 år.

 

GestusSAMARIT

GestusSamarit er et kvalificeret hold af førstehjælpere og samaritter. De er uddannede og godt rustet til at var­etage enhver opgave inden for førstehjælpsområdet. Så imens du sørger for en god oplevelse for dine gæster, deltagere eller publikummer, holder Gestus Samaritterne fokus på sikkerheden. Når du hyrer samaritterne, er du med til at støtte Gestus´ velgørende arbejde i Nordjylland.

 

GestusEVENT

GestusEvent består af et team af engagerede menensker, der er klar til, at løse enhver arbejdesopgaver for, at din event eller dit arrangement kan blive en god oplevese for dine gæster, deltagere eller publikum. Eventteamet kan bl.a. løse opgaver såsom servering, bar, madlavning, garderobe, vejvisere, brandvagter etc. Når du hyrer event­teamet, er du med til at støtte Gestus´ velgørende arbejde i Nordjylland.


Du kan hjælpe
Økonomien baseres på partnerskaber i det nordjyske erhvervsliv, hvor vi for relativt få midler kan gøres en forskel. Til gengæld for partnerskab får du mulighed for at netværke med nordjyske erhvervsfolk.
Som Partner i Gestus, støtter du op om socialt velgørende arbejde i dit nærmiljø. Du får mulighed for at deltage i foreningens arrangementer, og kan hver gang tage noget med dig hjem - enten i form af oplevelser, ny viden eller større netværk. Som Partner i Gestus kan du eller din virksomhed blive en del af en velgørenhedsorganisation, som er fleksibel, handlekraftig og nærværende - kort sagt tættere på.
Støtte til Gestus kan bestå af penge, materiel, tjenester eller arbejdskraft. Er du virksomhed, vil du ikke alene støtte et godt lokalt formål og yde social ansvarlighed, men også få god mulighed for at skabe relationer til ligestillede erhvervsfolk.
 
Med hjertet på rette sted.
Når du støtter Gestus, kan du være sikker på at ingen af dine penge går til dyre lønninger. Alle os som er involveret i Gestus, bidrager med vores arbejdskraft 100% frivilligt og ulønnet. Det er hjertet, der driver værket og et brændende ønske og fælles standpunkt om, at yde en indsats for de svageste i vores region.


Du kan være sikker på, at din støtte bliver i Nordjylland, at dine penge er tiltrængt, og at de bliver værdsat.