Vores arbejde

Hvad er Gestus Nord?
Gestus Nord blev stiftet i Aalborg den 5. marts  2013. Vi gør det hele lidt anderledes end det man normalt forbinder med velgørende foreninger. Foreningen er stiftet af og bredt funderet i det nordjyske erhvervsliv med over 100 aktive erhvervspartnere. Som navnet antyder, er det netop vores hensigt og formål, at yde en ’gestus’ til de nordjyske børnefamilier som har mindst og mangler mest, hvilket gælder både par og enlige forældre.

Hvad kan Gestus Nord ansøges om?
Skulle du og din familie have behov for en håndsrækning i en svær tid er der forskellige former for støtte/hjælp som Gestus Nord kan bidrage med. Målgruppen for Gestus Nords hjælpearbejde er trængte børnefamilier, som er bosat i Nordjylland og som har hjemmeboende børn i alderen 0-17 år. Du skal som ansøger dog være opmærksom på, at Gestus Nord typisk får flere ansøgninger, end der er midler til at honorere. Derfor har du desværre ingen garanti for, at din ansøgning imødekommes - også selvom du opfylder alle kriterier. Alle ansøgninger behandles løbende, dog er visse støtteområder sæsonbestemt, og har specielle ansøgningsfrister – for eksempel julehjælp og konfirmationshjælp.
Vi får mange ansøgninger, og har desværre ikke mulighed for at give svar ved afslag. Det betyder, at det kun er dem der får hjælp/støtte der får direkte besked enten via mail eller pr. telefon.

Pt. udbyder Gestus Nord følgende former for støtte/hjælp:

Akuthjælp – løbende ansøgning

Lektiehjælp - løbende ansøgning

Konfirmationshjælp – fast ansøgningsperiode

Julehjælp – fast ansøgningsperiode

Økonomisk vejledning og/eller juridisk bistand – løbende ansøgning

PC hjælp i form af brugte laptops og/eller tablets – løbende ansøgning

Oplevelsesturer igennem Gestus Kids for børn i alderen 6-12 år – løbende ansøgning


Til alle former for ansøgninger om støtte med undtagelse af konfirmationshjælp og julehjælp bedes du benytte vores ansøgningsskema som du finder her.

Hvis du ønsker at dine børn skal være en del af Gestus Kids kan du læse mere her.

Bag om Gestus Nord
Bag Gestus Nord står en række erhvervsfolk i Aalborg. Vi har en fælles idé og et brændende ønske om at yde en indsats for de svageste i vores egen landsdel ... give lidt igen, og ikke mindst yde velgørenhed på en anden måde, end man traditionelt kender velgørenhed. Vi skyder litervis af hjerteblod i projektet, og håber du har lyst til at være med.

Hvorfor Gestus Nord?
Den øgede fattigdom blandt børnefamilier kan også mærkes i det nordjyske. Det er for eksempel ikke alle familier, som kan finde midler til at fejre ganske almindelige højtider eller store begivenheder i deres børns liv. Nyt tøj, forbrugsgoder og fritidsaktiviteter som mange af børnenes jævnaldrende kammerater tager for givet, er ikke muligt i et stramt budget. Det gør, at børnene er i risiko for at blive set ned på, holdt udenfor eller udsat for mobning. Dette vil vi gerne ændre på.

Arrangementer hen over året
Foreningen planlægger hen over året en række arrangementer. Et Gestus-arrangement kan være henvendt til sponsorer og erhvervspartnere, og have det formål at samle penge ind til velgørenhedsarbejdet. Det kan også være henvendt til børnefamilierne for eksempel en sjov sommerdag for børnene eller et julearrangement for både store og små.

Gestus Kids
For nogle børn er hver dag en kamp. Måske har deres forældre ikke de økonomiske ressourcer til, at give dem de muligheder som andre børn får. Dette kan vi give børnene via Gestus Kids som tilbyder sjove og gode oplevelser i trygge rammer for nordjyske børn i alderen 7-13 år.

Gestus Event
Gestus Event består af et team af engagerede mennesker, der er klar til at løse enhver arbejdsopgave for, at dit event eller arrangement kan blive en god oplevelse for dine gæster, deltagere eller publikum. Eventteamet kan blandt andet løse opgaver såsom servering, barservice, madlavning, garderobe, vejvisning, brandvagt m.m.. Når du hyrer event­teamet, er du med til at støtte Gestus´ velgørende arbejde i Nordjylland.

Du kan hjælpe - som virksomhed
Økonomien baseres blandt andet på partnerskaber i det nordjyske erhvervsliv, hvor vi for relativt få midler gør en forskel. Til gengæld for partnerskabet får du mulighed for at netværke med nordjyske erhvervsfolk.
Som partner i Gestus Nord, støtter du op om socialt velgørende arbejde i dit nærmiljø. Du får mulighed for at deltage i foreningens arrangementer, og kan hver gang tage noget med dig hjem - enten i form af oplevelser, ny viden eller større netværk. Som partner i Gestus Nord kan du eller din virksomhed blive en del af en velgørenhedsforeningen, som er fleksibel, handlekraftig og nærværende.
Støtte til Gestus Nord kan bestå af medlemsskab, donationer, materiel, tjenester eller arbejdskraft. Et medlemsskab for erhvervspartnere koster kun 2000 kr. ekskl. moms årlig.

Du kan hjælpe - som privat person
Du kan blive privat støttemedlem for kun 100 kr. årlig. Som privat støttemedlem bidrager du til Gestus Nords arrangementer og øvrig støtte børnefamilierne. De 100 kr. kan nemt betales via Mobilepay 55232. Husk at oplyse mailadresse hvis du ønsker nyhedsbrev fra Gestus Nord.

Med hjertet på rette sted
Når du støtter Gestus Nord, kan du være sikker på, at ingen af dine penge går til dyre lønninger. Alle os, som er involveret i Gestus Nord, bidrager med vores arbejdskraft 100% frivilligt og ulønnet. Det er hjertet, der driver værket og et brændende ønske om at yde en indsats for de svageste i vores region.